Organisaties doen mee aan strijd tegen eenzaamheid

Bijna 40 organisaties pakken eenzaamheid aan

Hillegom/Lisse – Bijna veertig organisaties tekenden donderdag een ‘Ik doe mee verklaring’. Zij geven hiermee aan een actieve bijdrage te willen leveren aan het verminderen van eenzaamheid. Het gaat om zorg- en welzijnsorganisaties, ouderenbonden, Stek, de bibliotheek, Stichting Vluchtelingenwerk, sportorganisaties, raadsleden, huisartsen en ondernemers.

Eenzaamheid staat zeker in deze coronaperiode meer dan ooit in de belangstelling. In Lisse en Hillegom voelt bijna 40% van de inwoners zich weleens eenzaam. De gemeenten en verschillende organisaties willen de komende jaren inzetten op het herkennen, voorkomen en tegengaan van eenzaamheid.

Ook werd de campagne ‘Herken eenzaamheid’ van de gemeenten Hillegom en Lisse gelanceerd. Die vraagt aandacht voor het herkennen van eenzaamheid en wat je kunt doen om iemand te helpen. De gemeenten willen ook inwoners betrekken bij de aanpak. Wie zich wil inzetten kan bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 0252 of met WelzijnsKompas via 0252 757100 .

Luister het interview

Herken jij eenzaamheid? Zie je het om je heen gebeuren? En wat zou je kunnen doen om te helpen?